Zonguldak’ta üç katlı bir binanın yıkıldığı enkaz alanında bulunan bir kedi, bulunduğu yerden kurtarıldı. Yaralı kedi tedavi için hastaneye kaldırıldı.
Olayın 21 Ekim tarihinde Meşrutiyet Mahallesi Kadırga Caddesi’nde meydana geldiği öğrenildi. Üç katlı bina henüz belirlenemeyen bir sebeple çökmüş ve iki kişi enkaz altında kalmıştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine itfaiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Ekiplerin çalışmaları sonucunda Kenan Akçaharman yaralı bir şekilde çıkarılırken, Türkan Özhan’ın cansız bedeni de bulundu.
Olayın üzerinden altı gün geçtikten sonra enkazda çalışan işçiler bir ses duydu. İşçiler, enkazın arasında sıkışmış bir kedinin olduğunu fark etti. Hemen durumu itfaiye ekiplerine bildirdiler. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, titiz bir çalışma ile kediyi yaralı halde kurtardı. Kurtarılan kedi başlangıçta tedavi altına alındı ve tedavisinin ardından barınağa teslim edildi.