Yeterli oyu alamayan Merz ilk turda başbakan seçilemedi

Almanya’da Friedrich Merz, Başbakanlık İçin Yeterli Oyu Alamadı

Almanya’nın Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Friedrich Merz, Federal Meclis’te yapılan ilk tur oylamada gerekli olan oyu alamayarak başbakan seçilemedi.

Federal Meclis Başkanı Julia Klöckner başkanlığında toplanan mecliste gerçekleştirilen gizli oylamada Merz, ilk turda 621 milletvekilinden 310’unun oyunu aldı.

Oylama sonucunda 307 “hayır” oyu çıkarken, 3 milletvekili çekimser kaldı ve 1 oy geçersiz sayıldı.

Başbakanlık İçin Gerekli Oylara Ulaşılamadı

316 gereken oya ulaşamayan Merz, ilk turda başbakan seçilemediğinin duyurulmasının ardından, Meclis Başkanı Klöckner oturuma ara verdi.

23 Şubat’ta yapılan erken genel seçimin ardından hükümeti kurmak için anlaşan CDU/CSU partileri ve SPD, mecliste toplam 628 sandalyeye sahip.

ABD-Almanya arasında şok kriz! Trump yönetimi Almanya’daki Türk düşmanı Nazi partisine sahip çıktı

Related Posts

Un fabrikasında korkutan patlama: Yaralılar var

Çorum’daki bir un fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Geri sayım başladı, milyonlar merakla bekliyor: Böylesi 1100 yıldır yaşanmıyor | Gizli anlamlar ve ‘yedi tepeli şehir’ detayı

Nisan ayında hayatını kaybeden Papa Francis’in yerine geçecek kişi için seçim süreci yani konklav 7 Mayıs’ta başlayacak. Asırlardır devam eden geleneklerle dolu bu sürecin sonunda oyların üçte ikisini alan aday papa olacak. Ancak iş papanın seçilmesiyle bitmiyor. Yeni papanın kendisine bir isim belirlemesi de başlı başına bir olay. Peki yeni papanın adı ne olacak? 10’uncu yüzyıldan bu yana gerçekleşmeyen bir ilke şahit olabilir miyiz?

Tam yaz geldi derken 4 şehre birden sağanak uyarısı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Beyoğlu’nda trafik dehşeti: Tekmeyle yumrukla saldırdı

Beyoğlu’nda bir sürücü tartıştığı sürücünün otomobiline tekme ve yumruk atarak küfür etti. Saldırı anı cep telefonu görüntüsüne yansıdı.

Gazze’yi yok etme planı: Ölüm açlık sürgün

Terör devleti İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana soykırım yaptığı, 2 aydır tek bir yardım TIR’ının bile giremediği Gazze, ölüm, açlık ve sürgün girdabında yok olurken, Siyo-Naziler işgali Gazze’nin tamamına yayacak yeni bir plan hazırlığında.

Uluslararası hava yolu şirketleri, Tel Aviv uçuşlarını askıya alma kararını uzattı

İsrail merkezli internet sitesi Calcalist’in haberine göre, Lufthansa Grubu’na bağlı hava yolları Eurowings, Swiss, Austrian Airlines ve Brussels Airlines, Tel Aviv uçuşlarının askıya alındığı tarihi 11 Mayıs olarak güncelledi. İtalyan Hava Yolları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir