Türkiye’de Faiz İndirimi Bekleniyor, Capital Economics Analistinden Açıklama
Capital Economics analistlerinden Nicholas Farr, Türkiye’de faiz oranlarında bu ay bir indirimin gerçekleşmesinin mümkün olabileceğini belirtti.
Enflasyon Verileri Beklentilerden Daha Pozitif Geldi
Bugün açıklanan enflasyon verilerinin, yıllık oranın nisan ayında kaydedilen yüzde 38 seviyesinden mayıs ayında yüzde 35 civarına gerileyerek ekonomistlerin öngördüğünden daha belirgin bir düşüşe işaret ettiğini dile getiren Farr, bu durumun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın borçlanma maliyetlerini yakın zamanda azaltma yönündeki güvenini artırması gerektiğini ifade etti.
Nisan Ayında Politika Faizi Tekrar Yükseltilmişti
Geçtiğimiz yılın sonunda faiz indirimi sürecine başlayan politika yapıcılar nisan ayında Türk lirasında yaşanan dalgalanmalara karşılık politika faizini yeniden yüzde 46 düzeyine çıkarmak zorunda kalmıştı.
Beklentiler Güncellendi
Farr, Capital Economics’in önceki öngörüsünün faiz indirimlerinin üçüncü çeyrekte başlayacağı yönünde olduğunu, ancak mevcut gelişmelerin bu ay içinde bir indirimi mümkün kıldığını vurguladı.