Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

Avrupa kavruluyor, Sıcaklıklar rekor seviyede

Avrupa’yı sıcak hava dalgası vurdu. Termometrelerin 40 derecenin üzerine çıktığı birçok kentte sıcaklık rekorları kırıldı. Uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. 

İsrail, Gazze’de bir gazeteci daha öldürdü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda bir gazetecinin daha yaşamını yitirmesiyle 7 Ekim 2023’ten bu yana öldürülen gazetecilerin sayısı 228’e yükseldi. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun …

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

‘PKK’nın silah bırakma görüntüleri hazır’ iddiası: Tarih belli oldu!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’de başlattığı yeni süreçte komisyon aşamasına geçildi. Ancak komisyon kurulmadan önce DEM Parti İmralı Heyeti’nin 8-9 Temmuz’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da görüşeceği, o görüşmelerde de PKK’nın silah bırakma görüntülerinin kamuoyu ile paylaşılacağı öne sürüldü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” programını açıkladı

MHP, “Terörsüz Türkiye” için ”Milli Birlik ve Beraberlik Buluşmaları” adı altında terör örgütü PKK’nin fesih kararı almasıyla devam eden yeni sürece ilişkin 9 bölgede, 81 ili kapsayacak buluşmalar düzenleyecek.

Rüşveti ifşa etti, cezayı yedi! Danıştay ‘hukuksuz’ dedi

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde öğrenci taşıma ihalesine dair rüşvet ve usulsüzlük iddiaları skandala dönüştü. İhalede yolsuzluk yapıldığını belirterek şikayette bulunan taşımacılık firması, kamu ihalelerinden iki yıl men edildi. Danıştay ise “ifade dikkate alınmadı, delil yok” diyerek kararı iptal etti.