Sosyal medya işten kaytarmayı artırıyor

İş Stresi ve Sosyal Medya Kullanımı Arasındaki İlişki Araştırıldı

Merve YAZICI – İstanbul (İGFA) –İş yaşamında karşılaşılan stresin sosyal medya kullanımı ile ilişkisi üzerine Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Ezgi Fatma Erbaş Kelebek liderliğinde gerçekleştirilen “İş Stresinin Sosyal Medya Kullanımı Üzerindeki Etkisi” başlıklı araştırma, çalışanların iş stresi ile sosyal medya arasındaki ilişkiyi detaylı bir şekilde inceledi.

Araştırma sonuçlarına göre, bilinçli farkındalığı düşük olan çalışanların iş saatlerinde Facebook, Twitter, WhatsApp ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına yönelerek işten kaçma eğiliminde oldukları belirlendi.

Çalışanların mesai saatlerinde kısa süreli sosyal medya kullanımının iş stresini azaltıcı etkisi olduğu gözlemlenirken, bilinçli farkındalığı yüksek olan çalışanların bu tür kaçamaklara ihtiyaç duymadığı görüldü.

Öğr. Gör. Dr. Ezgi Fatma Erbaş Kelebek, düşük farkındalığın sosyal medya kullanımı ile iş stresi arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirdiğini vurgulayarak, çalışanların farkındalık düzeylerinin önemine dikkat çekti.

Related Posts

Ankara Üniversitesi’nde ‘Ali İsmail Korkmaz’ anmasına özel güvenlik müdahalesi

Ankara Üniversitesi öğrencileri, Gezi direnişi döneminde Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı anmak isteyen öğrencilere özel güvenlik görevlileri sert şekilde müdahale etti

Rıza Akpolat’tan mesaj var: ‘Selam olsun Silivri zindanlarında ülkesi için direnenlere!’

Silivri cezaevinde bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Unutmayın dostlarım, kurtuluştan kuruluşa, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletimiz egemenliğine, gençlerimiz yarınlarına sahip çıkarken sizlere yaradılışımın tüm kuvvetiyle şunu söylüyorum, bu zulmü bitireceğiz ve birbirimize kavuşacağız. Kuvva bire kırmadıkça umudumuz tükenmez” dedi.

Dünyaca ünlü ekonomistten çapıcı yorum: “İflası önleme çabasındalar”

Almanya’nın önde gelen ekonomistlerinden Hans-Werner Sinn, Amerikan devletinin iflasın eşiğinde olduğunu açıkladı. Focus dergisine konuşan Sinn, “ABD artık son nefesini veriyor” ifadesiyle durumu özetledi. Amerikan devlet tahvillerine talebin ciddi …

CHP’li vekilden dikkat çeken soru: 1921 Anayasası ile Cumhuriyet mi pazarlık masasında?

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, terör örgütü PKK’nın fesih bildirisiyle gündeme gelen 1921 Anayasası vurgusunun, iktidarın “yeni anayasa” planlarıyla örtüştüğünü savundu. “Lozan’a saldırı, Cumhuriyet’e tuzaktır” diyen Öztürkmen, Erdoğan, Bahçeli ve Kurtulmuş’a sert sorular yöneltti.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Netanyahu ile Suriye ve İran’ı görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Netanyahu ile Suriye ve İran’ı görüştü

Meclis’e gelecek af düzenlemesinin detayları belli oldu: 12 yıl ceza alan 9 ayda çıkacak

Kamuoyunda ‘kısmi af’ olarak bilinen infaz yasasının detayları belli oldu. Taslak metni Meclis’e sunulan düzenleme ile 55 bini aşkın suçluya tahliye kapısı açılacak. Düzenlemeden cinayet, yaralama, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, dolandırıcılık, hırsızlık, yağma, rüşvet ve uyuşturucu suçlarından hüküm giyenler de yararlanacak