Rus Bakan Lavrov ve Ermeni Bakan Mirzoyan arasında kritik telefon görüşmesi

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme Ermenistan tarafının talebi üzerine gerçekleştirildi. İki bakan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Washington’da sağlanan yeni diplomatik temasları değerlendirdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Başbakan Nikol Paşinyan’ın ABD Başkanı Donald Trump ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmeler hakkında Lavrov’a bilgi verdi.

Lavrov ise, Rusya’nın arabuluculuğunda 2020-2022 yılları arasında imzalanan üçlü anlaşmalara dikkat çekerek, bu çerçevenin kalıcı ve sürdürülebilir barış için temel oluşturduğunu vurguladı.

Görüşmede, Güney Kafkasya’daki güvenlik durumu, bölgesel istikrarın sağlanması ve barış sürecinin ilerletilmesine yönelik atılabilecek adımların da ele alındığı bildirildi.

Related Posts

YAŞ kararları Meclis gündeminde: Hangi objektif kriterler uygulanıyor, sahte diploma ile TSK’ya sızmalar önlenebiliyor mu?

YAŞ kararları Meclis gündeminde: Hangi objektif kriterler uygulanıyor, sahte diploma ile TSK’ya sızmalar önlenebiliyor mu?

İzmit’te otomobille motosiklet çarpıştı: Başında ağlayarak bekledi

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı. Otomobil sürücüsü, ağlayarak motosikletlinin başında bekledi.

Aile Ara Buluculuğuna Destek

Bakan Tunç, boşanma davaları için aile ara buluculuğunu önermekte ve faydalarını vurgulamaktadır.

Bağcılar’da Çatı Yangını

Bağcılar’da bir binanın çatısında çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü, 2 kişi dumandan etkilendi.

Hatay’ın Serinletici Lezzeti: Haytalı

Kavurucu sıcaklarda Hatay’da vatandaşların tercihi, sütlü dondurma ile yapılan serinletici Haytalı.

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı İmamoğlu’ndan ‘tarihi fırsat’ açıklaması

İmamoğlu’nun Aday Ofisi’nden yapılan açıklamada barış anlaşması “tarihi fırsat” olarak değerlendirildi, Türkiye’nin süreçte yer almaması ise eleştirildi.