Kuruyemişlerle ilgili yeni araştırma yayımlandı… Kanıtlar güçlendi

Kuruyemişlerin Kardiyovasküler Riski Azaltabileceği Yönünde Yeni Araştırma

İZMİR (İGFA) – Kuruyemişlerin kardiyovasküler riski azaltabileceğine dair kanıtlar her geçen gün güçleniyor. Yapılan araştırmalar, kuruyemiş tüketiminin farklı sağlık durumlarına sahip yetişkinlerde kan lipidleri üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğini doğruladı.

Badem, Brezilya fıstığı, kaju, fındık, makademya, pekan cevizi, çam fıstığı, antep fıstığı, ceviz ve yer fıstığı gibi çeşitli kuruyemişlerin kan lipid sonuçları üzerindeki etkisini değerlendiren 113 çalışma detaylı bir şekilde incelendi.

Ortalama günlük kuruyemiş tüketim miktarı, günde 45,5 gram olarak belirlendi ve bu miktar, kuruyemiş tüketmeyen bir grup ile karşılaştırıldı. Yapılan analizler, genel olarak kuruyemiş tüketiminin toplam kolesterol ve LDL (kötü) kolesterolde, trigliseritler ve apolipoprotein B’de belirgin düşüşlere neden olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacılar, kuruyemiş tüketiminin yetişkinlerde kan lipidlerini olumlu yönde etkileyerek kardiyovasküler riskin azaltılmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

İspanya’daki Rovira i Virgili Üniversitesi’nden Prof. Jordi Salas-Salvadó, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapılan son çalışmalar, kuruyemişlerin kardiyovasküler sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dair güçlü kanıtlar sundu.” ifadelerine yer verdi.

Toronto Metropolitan Üniversitesi’nden Dr. Stephanie Nishi ise, “Bu bulgular, kuruyemişlerin sağlık açısından son derece faydalı bir besin kaynağı olduğunu gösteriyor. Kuruyemişler, vitaminler, mineraller, lif ve sağlıklı yağları bünyesinde barındırarak sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez bir parçası olarak hizmet ediyor, aynı zamanda pratik ve doyurucu bir atıştırmalık veya ara öğün seçeneği sunuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir