İsrail’in Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi çevresine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 50’ye yükseldi

İsrail Saldırılarında Ölenlerin Sayısı 50’ye Yükseldi, 5 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’ndeki Kemal Advan Hastanesi çevresinde düzenlediği saldırılar sonucunda ölenlerin sayısının 5’i sağlık çalışanı olmak üzere 50’ye yükseldiği bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Kemal Advan Hastanesi çevresindeki binaları hava saldırılarıyla bombaladığı belirtildi.

Devam eden hava saldırıları sonucunda 5’i sağlık personeli olmak üzere toplam 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, sağlık çalışanlarından Abdulmecid Ebu el-Ayş ve Mahir el-Acrami’nin hastane yakınında gerçekleşen saldırıda yaşamını yitirdiği ve cenazelerinin hala alınamadığı ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası topluma Gazze’deki sivil halkı İsrail saldırılarına karşı koruma çağrısı yapıldı.

Daha önceki açıklamada, İsrail’in Kemal Advan Hastanesi çevresini hedef alan bombalı saldırılarda 5 Filistinli sağlık personelinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı. (AA)

Related Posts

Oyuncu Ozan Güven’e hapis cezası

Oyuncu Ozan Güven’in eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’u darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

AK Parti’den Manisa kararı: Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde aday çıkarmayacak

AK Parti Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut, Ferdi Zeyrek’in vefatı nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmayacaklarını bildirdi.

Trump: İran’a anlaşma yapması için şans üstüne şans verdim, sonraki saldırılar daha da acımasız olacak; anlaşma yapmalılar

Trump: İran’a anlaşma yapması için şans üstüne şans verdim, sonraki saldırılar daha da acımasız olacak; anlaşma yapmalılar

İsrail İran’a saldırdı! Tüm dünya diken üstünde

İsrail, sabaha karşı İran’ın nükleer programının “kalbini” hedef aldığını söyleyerek “Yükselen Aslan” adını verdiği operasyonlar hava saldırısı başlattı. Bölgeden çatışma görüntüleri peş peşe gelirken İran’ın üst düzey komutanları ve nükleer …

Don afetinin vurduğu 37 ildeki meyve bahçelerinde yüzde 100’e varan hasar

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “37 ilimizde meyve bahçelerinde ziyaretlerde bulunduk. Yüzde 100’lere varan oranlarda zararlar tespit ettik. Bugünde Kastamonu’dayız, burada bir elma bahçesindeyiz. Bu bahçede de yüzde 100’lere varan oranda bir zarar söz konusu. Kastamonu ilimizde ceviz, armut, erik, fındık, kiraz, şeftali, elma başta olmak üzere aşağı yukarı bütün meyveler yüzde 80–yüzde 100 oranında zarar görmüş durumda. Şeker pancarı tarlalarımızda da bir mi

Dünya çapında internet kesintisi yaşandı: Uzmanlar, kesintilerin devam edebileceğini açıkladı

Google Cloud ve diğer bulut tabanlı platformlarda yaşanan küresel kesinti, internetin birçok alanında hizmet aksaklıklarına neden oldu. Google, ABD, Avrupa ve Asya’daki toplam 13 bulut hizmetinde sorun yaşandığını doğrularken, Twitch, GitHub ve Mailchimp gibi popüler platformlar da bu kesintiden etkilendi.