İran- İsrail savaş diplomasisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile bir araya geldi.

Erdoğan, görüşmede, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının bölgedeki güvenliği tehlikeye attığını vurgulayarak Netanyahu hükümetinin küresel istikrarı tehdit ettiğini belirtti.

Erdoğan, Umman Sultanı El Said ile Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur El Said ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ve İran arasındaki çatışma ile ilgili konuların ele alındığı ifade edildi.

“Nükleer Anlaşmazlık Çözümünde Tek Yol Müzakere”

Erdoğan, İsrail’in İran’a saldırılarının bölge güvenliği için büyük risk oluşturduğunu, bölgenin yeni bir savaşa asla katlanamayacağını vurgulayarak Netanyahu yönetiminin küresel istikrar ve güvenliği tehdit ettiğini belirtti.

Erdoğan, İsrail’in saldırıları ve nükleer görüşmelerin eşiğinde gerçekleşmesi arasındaki ilişkiye dikkat çekerek Türkiye’nin nükleer anlaşmazlığı çözme konusunda müzakereyi tek çözüm olarak gördüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşanan soykırımı göz ardı etmeyerek son gelişmelerin Gazze’nin gölgesinde bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Avrupa kavruluyor, Sıcaklıklar rekor seviyede

Avrupa’yı sıcak hava dalgası vurdu. Termometrelerin 40 derecenin üzerine çıktığı birçok kentte sıcaklık rekorları kırıldı. Uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. 

İsrail, Gazze’de bir gazeteci daha öldürdü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda bir gazetecinin daha yaşamını yitirmesiyle 7 Ekim 2023’ten bu yana öldürülen gazetecilerin sayısı 228’e yükseldi. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun …

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

Stonewall: LGBT+ hakları açısından bir dönüm noktası olan ayaklanma

‘PKK’nın silah bırakma görüntüleri hazır’ iddiası: Tarih belli oldu!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’de başlattığı yeni süreçte komisyon aşamasına geçildi. Ancak komisyon kurulmadan önce DEM Parti İmralı Heyeti’nin 8-9 Temmuz’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da görüşeceği, o görüşmelerde de PKK’nın silah bırakma görüntülerinin kamuoyu ile paylaşılacağı öne sürüldü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” programını açıkladı

MHP, “Terörsüz Türkiye” için ”Milli Birlik ve Beraberlik Buluşmaları” adı altında terör örgütü PKK’nin fesih kararı almasıyla devam eden yeni sürece ilişkin 9 bölgede, 81 ili kapsayacak buluşmalar düzenleyecek.

Rüşveti ifşa etti, cezayı yedi! Danıştay ‘hukuksuz’ dedi

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde öğrenci taşıma ihalesine dair rüşvet ve usulsüzlük iddiaları skandala dönüştü. İhalede yolsuzluk yapıldığını belirterek şikayette bulunan taşımacılık firması, kamu ihalelerinden iki yıl men edildi. Danıştay ise “ifade dikkate alınmadı, delil yok” diyerek kararı iptal etti.