İmamoğlu’nun avukatının avukatı hakkında gözaltı kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Operasyonu: Avukatlar Gözaltına Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yapılan operasyon kapsamında tutuklu bulunan Murat Ongun’un avukatı Serkan Günel, sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Günel, sabah saat 07.00’de sosyal medya hesabından, “İBB’ye yönelik operasyonda Murat Ongun’un avukatı olarak başladığım süreçte şu anda gözaltına alınıyorum! Savunma susturulamaz! Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar” mesajını paylaştı.

Günel’in gözaltına alınma sebebiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, meslektaşı Kazım Yiğit Akalın’ın da gözaltına alındığını açıkladı. Pehlivan, “Meslektaşlarımız Serkan Günel ve Kazım Yiğit Akalın bu sabah gözaltına alındı. Savunmayı hedef almak, adaletin kalbine saldırmaktır. Avukatların gözaltına alınması hukuk değil, açık bir hukuksuzluktur. Avukatlık suç değil, görevdir” paylaşımını yaptı.

Koçoğlu Hakkında Gözaltı Kararı

İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu hakkında da gözaltı kararı verildi. Koçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

  • Sayın vekilimin de yazdığı gibi sabah hakkımda gözaltı kararı olduğunu öğrenerek güne başladım. İBB dosyası sürecinde hem Sayın Genel Sekreter Can Akın Çağlar’ın hem de Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu’nun avukatı kıymetli meslektaşım Mehmet Pehlivan’ın avukatlığını yaptım. Değerli meslektaşlarım Kazım Yiğit Akalın ve Serkan Günel’le birlikte bana yapılan bu operasyon kabul edilemez. Bizler mesleğimizi icra ediyoruz. Savunma tarih boyu susmadı ve hiçbir zaman da susmayacak. 21’inde Çağlayan’daydım. 22’sinde Antalya Adliyesi’ndeydim. 23’ünde Vatan’da ifadedeydim. Bugün de Adıyaman Adliyesi’ndeyim. Buradan alabilirsiniz ya da bekleyin, ben zaten duruşmam bitince İstanbul’a döneceğim. İfadeye kendim gelirim. Kısacası ben mesleğimi icra ediyorum. Adliye her gün geldiğim yer. Beni çağırsanız zaten gelirdim ben. Bu karara gerek yoktu.

Avukat Mehmet Pehlivan da sosyal medya hesabından Koçoğlu’nun Adıyaman’da İsias Otel davasını takip ettiğini belirtti.

İmamoğlu’nun Avukatı da Gözaltına Alınmıştı

Belediye iştiraki İstanbul Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, yolsuzluk ve terör suçlamaları gerekçe gösterilerek Ekrem İmamoğlu ile birlikte gözaltına alınmıştı. Önce İmamoğlu’nun tutuklu bulunduğu Silivri’deki cezaevine konan Ongun, daha sonra Tekirdağ Çorlu’daki bir cezaevine sevk edildi ve halihazırda burada tutuklu bulunuyor.

Geçen ay da İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan gözaltına alınmış, ertesi gün sevk edildiği adliyeden adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

DW,ANKA / MUK,EC

DW Türkçe’ye nasıl engelsiz erişebilirim?

Related Posts

Cuma namazı saat kaçta kılınacak? 25 Nisan İstanbul-Ankara-İzmir cuma namazı saatleri

2025 Nisan ayının son cuma namazına saatler kala vakit araştırmaları hız kazandı. Cemaatle beraber bu mübarek günde namazlarını eda edecek vatandaşlar, ikamet ettikleri şehirlerin namaz vakitlerini sorguluyor. Peki, Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

İzmir’de dolu yağışı: Araziler beyaza büründü

İzmir’in Ödemiş ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından başlayan dolu yağışı nedeniyle, Küre Mahallesi’ndeki dağlık araziler beyaza büründü.

20 bin kişilik saygısızlık: Papa’nın cansız bedeniyle fotoğraf çektiler!

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 88 yaşında hayatını kaybetti. Üç gün boyunca naaşı sergilenecek olan Papa, Aziz Petrus Bazilikası’nda son kez inananlarla buluştu. Papa’nın cansız bedeniyle selfie çeken insanlar, dünyanın dört bir yanından Katoliklerin tepkisini çekti.

Gazze’deki Hristiyanlar, Papa’yı andı: “Her gece telefonla arardı”

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gazze’nin azınlıktaki Hristiyan nüfusu, bu haberi büyük üzüntüyle karşıladı. Bölgenin tek Katolik papazı, savaşın 18 ay önce başlamasından bu yana her gün Papa’dan telefon aldıklarını aktardı.

Mahkemeden Trump’a: Amerika’nın Sesi’ni kısamazsın

ABD’de bir mahkeme, Trump’ın 48 dilde yayın yapan medya kuruluşu Amerika’nın Sesi’ni (VOA) kapatma girişimini durdurdu. Mahkeme gazetecilerin göreve iadesine hükmetti.

Pekin’de kritik görüşme: İran ve Çin’den birlik mesajı

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile Pekin’de bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir