Güney Kore’de devlet başkanlığına vekâlet eden Han Duck-soo azledildi!

Güney Kore’de Başbakan Han Duck-soo Azledildi

Güney Kore Ulusal Meclisi, bugün yapılan oylamada devlet başkanlığına vekalet eden Başbakan Han Duck-soo’nun görevden alınmasına karar verdi. 300 sandalyeli mecliste, 192 milletvekili azli yönünde oy kullandı.

Devlet Başkanı Yoon’un Anayasa Mahkemesi’ndeki azil davasının ilk ön duruşmasıyla birlikte, Güney Kore siyasi arenası hareketli günler yaşamaya devam ediyor.

Güney Kore’de ana muhalefetteki Demokratik Parti, Han’ın görevden alınması için harekete geçmiş ve Meclis’e önerge sunmuştu. Bu adım, Han’ın yargıç atamalarını erteleyeceği yönündeki açıklamasının ardından gelmişti.

Öte yandan, devlet başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Yoon Suk Yeol’un azil davasının ilk duruşması Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Duruşma kapsamında, Yoon ve Meclis temsilcileri, tanıklar ve kanıtlar üzerine görüş alışverişinde bulundular.

Güney Kore siyasetinde yaşanan bu gelişmeler, ülkede geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda merakla takip ediliyor.

Related Posts

Oyuncu Ozan Güven’e hapis cezası

Oyuncu Ozan Güven’in eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’u darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

AK Parti’den Manisa kararı: Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde aday çıkarmayacak

AK Parti Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut, Ferdi Zeyrek’in vefatı nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmayacaklarını bildirdi.

Trump: İran’a anlaşma yapması için şans üstüne şans verdim, sonraki saldırılar daha da acımasız olacak; anlaşma yapmalılar

Trump: İran’a anlaşma yapması için şans üstüne şans verdim, sonraki saldırılar daha da acımasız olacak; anlaşma yapmalılar

İsrail İran’a saldırdı! Tüm dünya diken üstünde

İsrail, sabaha karşı İran’ın nükleer programının “kalbini” hedef aldığını söyleyerek “Yükselen Aslan” adını verdiği operasyonlar hava saldırısı başlattı. Bölgeden çatışma görüntüleri peş peşe gelirken İran’ın üst düzey komutanları ve nükleer …

Don afetinin vurduğu 37 ildeki meyve bahçelerinde yüzde 100’e varan hasar

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “37 ilimizde meyve bahçelerinde ziyaretlerde bulunduk. Yüzde 100’lere varan oranlarda zararlar tespit ettik. Bugünde Kastamonu’dayız, burada bir elma bahçesindeyiz. Bu bahçede de yüzde 100’lere varan oranda bir zarar söz konusu. Kastamonu ilimizde ceviz, armut, erik, fındık, kiraz, şeftali, elma başta olmak üzere aşağı yukarı bütün meyveler yüzde 80–yüzde 100 oranında zarar görmüş durumda. Şeker pancarı tarlalarımızda da bir mi

Dünya çapında internet kesintisi yaşandı: Uzmanlar, kesintilerin devam edebileceğini açıkladı

Google Cloud ve diğer bulut tabanlı platformlarda yaşanan küresel kesinti, internetin birçok alanında hizmet aksaklıklarına neden oldu. Google, ABD, Avrupa ve Asya’daki toplam 13 bulut hizmetinde sorun yaşandığını doğrularken, Twitch, GitHub ve Mailchimp gibi popüler platformlar da bu kesintiden etkilendi.