Dijital Risklerden Korunma Eğitimi’nden 39 bin 920 kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocukları Dijital Risklere Karşı Koruyor

Çocukların dijital ortamdaki olumsuz içeriklerden korunması için hayata geçmesi planlanan sosyal medya düzenlemesi için hazırlıklar devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların, ailelerin ve toplumun dijital risklere karşı farkındalığını artırmak için önemli adımlar atmaktadır.

Bakanlık, kamu kurumları, üniversiteler, ve STK’lar gibi çeşitli paydaşlarla işbirliği yaparak, özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü çalışanları ve çocukların ailelerine dijital içeriklerdeki risklere karşı eğitimler sunmaktadır.

Bugüne kadar “medya kavramı”, “yeni medya araçları”, “çocuk ve dijital medya”, “dijital çağda ebeveyn olmak”, “bilişim teknolojilerinin çocuklar için fırsatları ve riskleri”, “çocukları bilişim teknolojilerinin risklerinden korumak için aileler tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar”, “önerilen web ve ihbar adresleri”, “dijital oyunlar için kullanılan sınıflandırma sistemi” konularında verilen eğitimlerden 39 bin 920 kişi faydalanmıştır.

Ayrıca, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, 2024-2028 yıllarını içeren dönemde ailelere medya okuryazarlığı, bilinçli medya kullanımı, dijital ebeveynlik, siber zorbalık, dijital suçlar gibi konularda eğitimler verilecektir.

Bunun yanı sıra ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik teknoloji kullanımı konusunda dijital okuryazarlık eğitim programları yaygınlaştırılacak ve gençlerin teknoloji ve medya alanında fırsatlarından faydalanmaları teşvik edilecektir.

Bakanlık ayrıca, zararlı içeriklerin bildirilmesi için Çocuk için Dost Uygulamalar (DUY) web sitesi ve ihbar hattını oluşturmuş ve bugüne kadar 2 bin 432 içerik hakkında işlem gerçekleştirmiştir.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Kepler-725c isimli gezegen, biyolojik yaşam için uygun olabilir

Çin Bilimler Akademisi’nin son araştırmalarına göre, Kepler-725c adlı gezegen, sıvı suyun varlığıyla yaşam barındırma potansiyeline sahip olabilir. 2400 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegenin özellikleri, bilim dünyasında heyecan uyandırıyor.

Yapay zekanın halüsinasyon görmesi: Olmayan bilgileri sunuyor

Yapay zeka destekli sohbet robotları, hatalı veya var olmayan bilgileri “gerçekte varmışçasına” sunarak bir nevi “halüsinasyon görüyor”.

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.

Meta eski bir nükleer santrali canlandıracak

Bu stratejik hamle, santralin faaliyetlerini genişletmesine olanak tanırken, Meta’nın da yapay zeka destekli veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılayarak karbon ayak izini azaltma çabalarına önemli bir katkı sunacak. KAPANMAYA RAMAK KALA GELEN …

İzmir taekwondo müsabakalarında Aliağa’da 20 madalya sevinci

Aliağa Belediyesi Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge yönetiminde hazırlanan 35 sporcu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Okul Sporları ve Analig müsabakalarında Aliağa’yı gururla temsil etti. Sporcular; 17’si bronz, 3’ü gümüş madalya olmak üzere 20 madalya birden kazandı.

Evinde bitmiş pilleri olan herkes artık gerçek bir hazineye sahip!

Evlerinde biriktirilen bitmiş piller, uzmanlara göre lityum, kobalt, nikel ve nadir toprak elementleri gibi stratejik hammaddelerin gizli deposu niteliğinde.