Şubat 10, 2025

EvdenFirar: Tarafsız ve Güncel Haber Platformu

Son dakika ekonomi, spor, teknoloji, magazin ve genel haberlerle EvdenFirar! Tarafsız ve güncel haberin adresi.

Danimarka, Grönland’ı Satılık Kabul Etmiyor

Başbakan Fredriksen, Grönland'ın Danimarka'nın parçası olduğunu ve satılık olmadığını belirtti.

Danimarka Başbakanı Mette Fredriksen, ABD Başkan Donald Trump’ın ABD’nin Grönland’i satın almak istediği yönündeki açıklamalarına ilişkin, “Grönland bugün Danimarka’nın bir parçasıdır. Bizim topraklarımızın bir parçasıdır ve satılık değildir” dedi.

Danimarka Başbakanı Mette Fredriksen, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen gayrı resmi Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesi ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin Grönland’i satın almak istediği yönündeki açıklamalarına değindi. Fredriksen, “Grönland bugün Danimarka’nın bir parçasıdır. Bizim topraklarımızın bir parçasıdır ve satılık değildir” dedi.

Fredriksen, güvenlik ve savunma söz konusu olduğunda Arktik bölgesinin giderek daha önemli hale geldiği yönündeki ABD görüşüne katıldığını belirterek, “Eğer mesele bizim bölgemizi güvence altına almaksa, ileriye dönük bir yol bulabiliriz” dedi. – BRÜKSEL

Diyarbakır escort
mardin escort
bursa escort
adana escort
izmir escort
ekmel ekmel
denetme sex veren site HD başarıbet giriş onwin giriş