Bu tuşlu telefon ile internet olmadan karasal TV yayınları izlenebiliyor

Finlandiyalı HMD ve Hintli Lava, Internet Olmadan Telefonlarla TV Yayınlarını Almak İçin Yeni Bir Teknoloji Sunuyor




Telefon üreticisi HMD ve Lava, internet veya Wi-Fi olmadan karasal TV yayınlarını alabilen telefonlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Direct-to-Mobile (D2M) teknolojisi kullanılan cihazlar, 1-4 Mayıs tarihleri arasında Hindistan Mumbai’deki Jio Dünya Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Dünya Görsel-İşitsel ve Eğlence Zirvesi (WAVES) 2025 etkinliğinde sergilenecek.

Lava, Tejas Networks ile iş birliği yaparak MediaTek MT6261 yonga seti ve Saankhya’nın entegre SL3000 çipi tarafından desteklenen yeni bir özellikli telefon geliştirdi. Cihaz, 2,8 inç ekran, 2.200 mAh pil ve karasal TV yayın dalgalarını almak için ultra yüksek frekanslı (UHF) anteni içerecek. HMD ise telefonun teknik özelliklerini henüz açıklamadı.

D2M Teknolojisi: Telefonlar İnternete Gerek Kalmadan TV Yayınlarını Alabilecek

D2M teknolojisi, telefonların internete ihtiyaç duymadan dahili UHF antenler ile doğrudan karasal TV yayınlarını alabilmesini sağlayan bir teknolojidir. Bu teknoloji Hindistan’da aktif olarak kullanılmaktadır ve ülkemizde de testleri yapılmaktadır. D2M teknolojisi, sadece multimedya yayınlarını değil, acil durum uyarıları ve eğitim içeriklerini de daha etkili ve verimli bir şekilde sunabilmektedir. ATSC 3.0 standartlarına dayanan bu teknoloji, Hindistan’da Prasar Bharati tarafından kapsamlı bir şekilde test edilmektedir.

Related Posts

İki güneşli gezegenin keşfinden beynin deneyimlerle ilişkisine, nisandaki bilimsel gelişmeler

Bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeler, evrenin derinliklerinde gizli kalan sırları aydınlatarak, insanlığın karşılaştığı problemlere yeni bakış açıları ve çözümler sunmaya devam ediyor.

Windows 11 için ek bir güvenlik yazılımına ihtiyacınız var mı?

Windows 11 ile birlikte gelen Windows Güvenliği araçları ne kadar yeterli? Windows 11 kullanıcıları, harici bir güvenlik yazılımı kullanmalı mı? Gelin birlikte bakalım…

Heyecanlandıran soru: Picasso günümüzde yaşıyor olsaydı AI ile nasıl çizim yapardı?

Yapay zeka Picasso’nun sanatsal ifadesini nasıl dönüştürebilirdi? Yeni paletler, ortak sanat eserleri, farklı medyalar ve felsefi keşifler… Picasso’nun yapay zeka macerasına bir bakış.

Samsung Galaxy Z Fold 7 ve Flip 7’den yeni sızıntılar var

Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 7 ve Galaxy Z Flip 7, Temmuz ayının başlarında vitrine çıkmaya hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre, özellikle Fold 7 modeli incelik konusunda çıtayı bir adım ileri taşıyacak …

Beynimizin öğrenme mekanizmasında çığır açan yeni keşif

Beynimizin, öğrenme sırasında yalnızca bir değil, birçok farklı strateji uyguladığı ortaya çıktı. Yeni araştırmalar, bu dinamik yapının hem ruh sağlığında hem de yapay zeka sistemlerinde devrim niteliğinde etkiler yaratabileceğini gösteriyor.

113 milyon yıllık ‘cehennem karıncası’ ortaya çıktı

Brezilya’nın kuzeydoğusunda bulunan fosilleşmiş bir karınca, şimdiye kadar keşfedilmiş en eski karınca fosili olabilir. Bilim insanları, Kretase dönemine ait 113 milyon yıllık bu fosilin, “cehennem karıncası” olarak bilinen soyu tükenmiş bir alt aileye ait olduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir