Bakan Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Bakan Şimşek, ABD’deki Yatırımcı Toplantılarında Türkiye Ekonomisini Anlattı

Bakan Şimşek, G20, IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında ABD’de temaslarda bulundu. Şimşek, Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın düzenlediği yatırımcı toplantılarına katılarak Türkiye ekonomisi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantılarda Türkiye ekonomisinin güncel durumu ve gelecek döneme ilişkin perspektifi hakkında bilgi veren Şimşek, ekonomi programının enflasyonla mücadeleyi temel öncelik olarak belirlediğini vurguladı.

Enflasyonda Beklenen Gelişmeler

Şimşek, küresel piyasalardaki son durumu da değerlendirerek, sıkılaşan finansal koşulların ve zayıflayan dış talebin Türk ekonomisinde daha ılımlı bir büyüme sürecine yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, sıkılaşan finansal koşullar ve petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyon üzerinde olumlu etkiler yaratacağını belirtti ve enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası hedeflerine ulaşabileceği öngörüsünde bulundu.

Cari Açıkta Olumlu Görünüm

Şimşek, cari denge konusunda iyimser olduklarını ve cari açığın yıl sonunda tahminlerin altında kalabileceğine işaret etti. Yurt içi talepteki azalmanın ve enerji fiyatlarındaki düşüşün dış ticaret açığını daraltarak olumlu bir etki yaratacağını belirtti. Ayrıca, kamu harcamalarında disiplinin devam edeceğini ve gelir performansını kısıtlayabilecek büyüme hızlanmalarına karşı tedbirler alacaklarını açıkladı.

Şimşek, Türkiye’nin yatırım fırsatları ve reform gündemini de katılımcılara aktardı. Ülkenin ticarette korumacılığa karşı dirençli olduğunu vurgulayan Şimşek, bölgesel entegrasyon ve serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye’yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, sanayi politikaları, yeşil ve dijital dönüşüm ile altyapı yatırımlarına odaklanacaklarını ve Türkiye’nin küresel değer zincirlerindeki konumunu yükselteceklerini söyledi. Sunumların ardından katılımcıların sorularını da cevaplayan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik reformları kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Related Posts

Altın fiyatlarında sert düştü: Yatırımcılar ne beklemeli?

Altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, yatırımcıların dikkatini çekti. Analistler, bu düşüşün geçici olabileceğini ve altın piyasasında daha fazla hareketliliğin yaşanabileceğini belirtiyor. Kritik seviyeler ise altın fiyatlarının geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor.

İstanbul’da 10 evden 4’ünün deprem sigortası yok

Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu görüldü.

Türkiye ve Kazakistan arasında swap anlaşması imzalandı!

Türkiye ve Kazakistan arasında imzalanan yeni swap anlaşması, ikili ticaret ve mali işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Anlaşma, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı ile ticaretin artmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, depreme hazır olmak için her günün ve her saatin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Ticari yapılarda, devletimizin desteğiyle risk tespiti ve modern teknolojileri kullanarak yapı güçlendirme çalışmalarını bir an evvel yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Türkiye ile Kazakistan arasında 28 milyar liralık swap anlaşması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türk lirası ve Kazakistan tengesi üzerinden üç yıl geçerli bir swap anlaşmasına imza attı.

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu’ndan 23 Nisan mesajı

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir