Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kars Kenti Projesi Açılış Töreninde Konuştu

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konferans salonunda gerçekleşen ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’ açılış töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Allahuekber Dağları, Ani Ören Yeri, gölleri ve eşsiz güzellikleriyle serhat şehri Kars’a yeni eserler kazandırmanın memnuniyetini dile getirdi.

Avrupa Birliği destekli Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Kars’ta ekonomiyi canlandıracak, turizm potansiyelini artıracak, tarihi yapılarını kentin kimliğine ve dokusuna uygun şekilde geleceğe taşıyacak projenin devreye alındığını belirten Bakan Kacır, “5,5 milyon avroluk projenin Kars’ımıza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Türkiye’nin turizm gelirlerinde yeni rekorlar kırdığını da vurgulayan Bakan, ülkemizin kültürü, doğal güzellikleri ve gastronomisiyle dünya turizminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, turizmi yerel kalkınmanın taşıyıcısı olarak gördüklerini ve bu doğrultuda şehirlerin kültürel mirasını koruyan, ekonomik potansiyelini harekete geçiren projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında yürütülen projelerle şehirleri turistler için cazibe merkezlerine dönüştürdüklerini belirten Bakan, Kars’ın tarihi ve doğal zenginliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere büyük fırsatlar sunduklarını açıkladı.

Bakan Kacır, Kars Kalesi, Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü gibi şehrin değerleriyle turizmde marka bir değer haline geldiğini belirterek, ‘Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi’ ile şehrin turizm potansiyelini daha da yükseltecek bir dönüşüm sürecini başlattıklarını söyledi. Projenin açılış kurdelesi kesildikten sonra Bakan Kacır, Valilik ziyaretinde bulundu ve Haydar Aliyev Caddesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Related Posts

ABD-Çin ticaret görüşmeleri altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Uzmanlar sert düşüş bekliyor!

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin hafiflemesiyle düşüşe geçti. Çin’in gümrük vergilerini askıya alacağına dair çıkan haberler ve ticaret anlaşması umutları, altındaki düşüşü hızlandırdı.

Raylarda yeşil dönüşüm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolunda enerji tasarrufu sağlayan sürüş yöntemleri ile 270 bin litre yakıttan tasarruf ettiklerini ve 748 ton karbon emisyonunu engellediklerini bildirdi. Uraloğlu, uygulamanın yaygınlaştırılmasıyla her yıl 12 milyon litre yakıt ve 52 milyon kilovat saat elektrik tasarrufu sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Yatırımcılar altının bu türüne yöneliyor: İlgi rekor seviyede!

Yatırımcıların altına olan ilgisi, Borsa İstanbul’daki sertifikalara yönelimi artırdı. Dijital erişim ve vergi avantajı, sertifikaları cazip hale getiriyor. Sertifikaların fiziki altına çevrilebilmesi de güvenli liman arayanların dikkatini çekiyor.

Altın fiyatlarında sert düştü: Yatırımcılar ne beklemeli?

Altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, yatırımcıların dikkatini çekti. Analistler, bu düşüşün geçici olabileceğini ve altın piyasasında daha fazla hareketliliğin yaşanabileceğini belirtiyor. Kritik seviyeler ise altın fiyatlarının geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor.

İstanbul’da 10 evden 4’ünün deprem sigortası yok

Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu görüldü.

Bakan Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın ayrı ayrı düzenlediği yatırımcı toplantılarında Türkiye ekonomisine dair güncel gelişmeler ve gelecek dönem perspektifine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir