Android kullanıcılarına müjde: Beklenen özellik sonunda geliyor!

Google, Android cihazlarda çoklu görev deneyimini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin test ettiği ‘Android Bubble Bar’ adlı özellik, mevcut bölünmüş ekran modundan farklı bir yaklaşım sunuyor ve birden fazla uygulamanın daha kolay şekilde açılmasını ve geçiş yapılmasını sağlıyor.

Google’ın Yeni Android Bubble Bar Özelliği Çoklu Görevleri Kolaylaştıracak

Android akıllı telefonlarda çoklu görevlerle uğraşmak, özellikle küçük ekranlı modellerde, zorlayıcı olabiliyor. Bölünmüş ekran modunu ve uygulamaları kayan baloncuk (bubble) şeklinde açan özellikleri kullanan çoğu cihaz, genellikle yalnızca iki uygulama arasında geçişi kolaylaştırıyor. Ancak üç veya daha fazla uygulama kullanıldığında, verimlilik düşebiliyor.

https://www.androidauthority.com/wp-content/uploads/2025/04/Android_16_bubble_bar_on_mobile.mp4

Google’ın bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlandığı anlaşılıyor. Sektör kaynakları, Android 16 Beta 4 sürümünde şirketin herhangi bir uygulamanın baloncuk içinde açılmasına ve yeni bir baloncuk çubuğundan erişilmesine olanak sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Yeni özellikle ilgili paylaşılan videoya göre, kullanıcılar artık bir veya birden fazla uygulamayı baloncuk içine alabilecek ve başka bir uygulamayı kullanırken kolayca bu baloncuklara dokunarak erişebilecekler. Bu sayede uygulamalar arasında daha hızlı ve kolay geçiş yapabilecekler.

Google’ın bu özelliği Android 16 güncellemesiyle kullanıma sunması bekleniyor. Ayrıca, henüz net olmasa da şirketin baloncukları kategorilere ayırarak kullanıcıların seçim yapma sürecini kolaylaştırabileceği konuşuluyor.

Related Posts

Rekor denemesi için yelkenliyle Hopa’dan yola çıkan Başak Mireli, İskenderun’a ulaştı

Yelken sporcusu Başak Mireli, Artvin’den başladığı “Solo Türkiye Turu Rekoru” denemesini 15 gün 6 saat 41 dakika sonunda Hatay’ın İskenderun ilçesinde bitirdi ve 1500 deniz mili rotasını tek tamamlayan ilk kadın yelkenci oldu.

Microsoft’tan kritik uyarı: “Hemen güncelleyin”

Microsoft’un güvenlik, performans ve kararlılık açısından en güçlü işletim sistemi olarak lanse ettiği Windows 11, sonunda Windows 10 ile pazar payında başa baş geldi. Statcounter’ın Haziran sonu verilerine göre, her iki sistemin kullanımı arasında …

Kepler-725c isimli gezegen, biyolojik yaşam için uygun olabilir

Çin Bilimler Akademisi’nin son araştırmalarına göre, Kepler-725c adlı gezegen, sıvı suyun varlığıyla yaşam barındırma potansiyeline sahip olabilir. 2400 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegenin özellikleri, bilim dünyasında heyecan uyandırıyor.

Yapay zekanın halüsinasyon görmesi: Olmayan bilgileri sunuyor

Yapay zeka destekli sohbet robotları, hatalı veya var olmayan bilgileri “gerçekte varmışçasına” sunarak bir nevi “halüsinasyon görüyor”.

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.

Meta eski bir nükleer santrali canlandıracak

Bu stratejik hamle, santralin faaliyetlerini genişletmesine olanak tanırken, Meta’nın da yapay zeka destekli veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılayarak karbon ayak izini azaltma çabalarına önemli bir katkı sunacak. KAPANMAYA RAMAK KALA GELEN …