Alzheimer hastaları için bileklik geliştirildi

Yerli Yazılımcıdan Yenilikçi Proje: NACS!

Türk yazılımcı Oğuzhan Bahadır ve ekibinin bir yıllık çalışması sonucunda ortaya çıkan “NACS” isimli sistem, dijital kartvizit ve akıllı bileklik olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Yerli yazılımla geliştirilen bu uygulama sayesinde kullanıcılar, kişisel bilgilerini ve konum detaylarını sisteme yükleyebiliyor. Bu bilgiler, NFC teknolojisiyle çalışan mikroçipler aracılığıyla bileklikler ve kartvizitlere entegre ediliyor.

“Alzheimer Hastaları İçin Güvenlik Ön Planda!”

Oğuzhan Bahadır, yaptığı açıklamada uygulamanın Alzheimer hastalarının güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirildiğini belirtti. Bileklik sayesinde hastaların kaybolması durumunda çevredeki kişilerin telefonlarını bilekliğe okutarak hasta bilgilerine ulaşabildiğini ve konumun hastanın yakınlarına iletilebildiğini vurguladı.

Bahadır, geliştirdikleri sistemin diğer benzerlerinden farklı olduğunu belirterek, “Bilekliği takıp telefona okuttuğunuzda hastaların tüm bilgileri karşınıza çıkıyor. Konum bilgileri yakınlarıyla paylaşılıyor ve hastaları yakınlarıyla buluşturuyoruz.” dedi.

Projede kullanılan NFC çipler dışındaki tüm bileşenlerin yerli olduğunu vurgulayan Bahadır, bilekliğin çok taşınabilir ve kolayca kullanılabilir olduğunu belirtti. Sadece Alzheimer hastaları için değil, küçük çocuklar için de kullanılabileceğini ifade etti.

Projeye ilgi duyanların firmayla iletişime geçerek dijital kartvizit veya bilekliğe sahip olabileceğini belirten Bahadır, ekosistem içinde birçok modül bulunduğunu ve hedeflerinin projeyi geliştirerek dünya çapında tanıtmak olduğunu söyledi.

Related Posts

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Kadınlar bedenleriyle barışmalı! ‘Doğum sonrası deformasyonlar kader değil’

Kadınların bedenleriyle barışması ve sağlık problemleri konusunda cesur adımlar atması gerektiğini vurgulayan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Bekir Şen, doğum sonrası yaşanan değişimlerin utanılacak bir şey olmadığını belirterek, kadınları destekleyici bir ortamda bu konuları konuşmaya çağırıyor.

10 yılda Türkiye’de vaka sayısı arttı: Bu belirtiler varsa gecikmeyin!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadir Kaya, Türkiye’de cilt kanseri görülme oranlarının son 10 yılda hızla arttığını belirtti. Solaryum alışkanlığı, yaşlanma ve korunmasız dış ortam maruziyeti bu hastalığı tetikliyor. Peki, Türkiye’de neden bu kadar hızlı artıyor?

Sivas’taki Minibüs Kazasında Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Sivas’taki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi SİVAS – Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye …