ABD, gizli casus uçağına füzeleri havada “eriten” bir lazer silahı taktı

ABD’li Silah Şirketi, Casus İnsansız Hava Araçları İçin Lazer Silahını Tanıttı

ABD merkezli bir silah şirketi, casus insansız hava araçlarına monte edilebilen ve füzeleri havada eritmelerine olanak tanıyan, türünün ilk örneği bir lazeri piyasaya sürdü.

General Atomics, Maryland’deki National Harbor’da düzenlenen Sea Air Space 2025 etkinliğinde bu yeni savunma teknolojisini tanıttı. Şirket, otonom istihbarat, gözetleme ve keşif amaçlı insansız hava aracı MQ-9B SkyGuardian‘ı bu lazerle donattı.

Yeni lazer şu anda yaklaşık 25 kilovat enerji üretiyor, bu da küçük hedefleri etkisiz hale getirmeye veya yok etmeye yetiyor. General Atomics, bu sistemi 300 kilovata kadar çıkarabileceğini ve büyük uçakları ve füzeleri etkisiz hale getirebileceğini iddia ediyor.

Lazer, darbeli ve sürekli enerji patlamaları yayabilir ve her türlü ortamda etkili bir şekilde çalışabilir. MQ-9B’nin, İran’ın Şahid ‘kamikaze’ İHA’larına benzer saldırı İHA’larını lazer kullanarak düşürdüğü video görüntüleri etkinlikte paylaşıldı.

Lazerle donatılmış bir insansız hava aracı, küçük saldırı uçaklarını veya seyir füzelerini etkisiz hale getirmek için kullanılabilir ve ABD ordusuna önemli tasarruflar sağlayabilir. Bu savunma sistemi, pahalı ve yeniden kullanılamayan füzelerin atılmasının önüne geçerek binlerce dolarlık maliyetleri engelleyebilir.

Related Posts

Rekor denemesi için yelkenliyle Hopa’dan yola çıkan Başak Mireli, İskenderun’a ulaştı

Yelken sporcusu Başak Mireli, Artvin’den başladığı “Solo Türkiye Turu Rekoru” denemesini 15 gün 6 saat 41 dakika sonunda Hatay’ın İskenderun ilçesinde bitirdi ve 1500 deniz mili rotasını tek tamamlayan ilk kadın yelkenci oldu.

Microsoft’tan kritik uyarı: “Hemen güncelleyin”

Microsoft’un güvenlik, performans ve kararlılık açısından en güçlü işletim sistemi olarak lanse ettiği Windows 11, sonunda Windows 10 ile pazar payında başa baş geldi. Statcounter’ın Haziran sonu verilerine göre, her iki sistemin kullanımı arasında …

Kepler-725c isimli gezegen, biyolojik yaşam için uygun olabilir

Çin Bilimler Akademisi’nin son araştırmalarına göre, Kepler-725c adlı gezegen, sıvı suyun varlığıyla yaşam barındırma potansiyeline sahip olabilir. 2400 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegenin özellikleri, bilim dünyasında heyecan uyandırıyor.

Yapay zekanın halüsinasyon görmesi: Olmayan bilgileri sunuyor

Yapay zeka destekli sohbet robotları, hatalı veya var olmayan bilgileri “gerçekte varmışçasına” sunarak bir nevi “halüsinasyon görüyor”.

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.

Meta eski bir nükleer santrali canlandıracak

Bu stratejik hamle, santralin faaliyetlerini genişletmesine olanak tanırken, Meta’nın da yapay zeka destekli veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılayarak karbon ayak izini azaltma çabalarına önemli bir katkı sunacak. KAPANMAYA RAMAK KALA GELEN …