Kars’ta Hayvan Sağlığı İçin Aşılama ve Dezenfeksiyon

Kars’ta Hayvan Sağlığı İçin Aşılama ve Dezenfeksiyon Çalışmaları Devam Ediyor

Kars Tarım Orman Müdürlüğü, hayvan sağlığını korumak ve hastalıkların önüne geçmek amacıyla aşılama ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kent genelinde yapılan çalışmalarla bulaşıcı hastalıklarla etkili bir şekilde mücadele ediliyor.

Kars’ın Selim ilçesi ve çevresinde gerçekleştirilen aşılama ve dezenfeksiyon çalışmalarına Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın da katılarak destek verdi. Ekipler, büyükbaş hayvanları aşılayarak, hayvan barınakları ile ahırları düzenli olarak dezenfekte etti. Bu sayede hastalık yapıcı mikroorganizmaların yayılması engellenerek, hayvanların daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor.

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, hayvan sağlığının korunmasının sadece kurumsal çabalarla değil, besicilerin ve hayvan sahiplerinin de bilinçli davranmasıyla mümkün olduğunu belirtiyor. Düzenli aşılamaların yapılması, hijyen kurallarına uyulması ve şüpheli durumlarda veteriner hekimlere başvurulması, hayvanların sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Yürütülen çalışmalarla Kars’ta hayvan sağlığı standartlarının yükseltilmesi ve hayvansal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.

– KARS

Related Posts

Bakü’den Erivan’a barış anlaşması için “paraflama” önerisi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri, Ermenistan’la görüşmelere işaret ederek, “Azerbaycan geçici araç olarak anlaşma metninin paraflanması önerisini getirdi” dedi.

İran basını duyurdu: 3 Avrupa ülkesi ile nükleer müzakereler yeniden başlayacak

İran’ın yarı resmi Tesnim haber ajansı, İran ile Almanya, Fransa ve İngiltere arasında üzerinde anlaşmaya varılan nükleer müzakerelerin gelecek hafta yapılabileceğini aktardı.

Yandaş gazeteden AKP kulisi: Sürecin devamı için ‘Eve dönüş yasası’ mı gündemde?

Terör örgütü PKK’nin silahlı faaliyetlerine “sembolik” olarak 11 Temmuz’da son vermesinin ardından gözler TBMM’de kurulacak komisyona çevrildi. Örgüt üyelerine ne olacağı konuşulurken, hukuki durumlar için bir ‘eve dönüş yasası’ çıkarılabileceği öngörüldüğü öğrenildi. Peki AKP kaynakları, af anlamına gelecek bir düzenleme için ne diyor?

Gençlerin Evliliği Kolaylaştırılmalı

Diyanet Başkanı Erbaş, gençlerin evlenmelerine yardımcı olunması gerektiğini vurguladı.

Göktaş: Şehit ve Gazilerimizin Yanındayız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bizler, şehit ve gazilerimizin emanetlerine sahip çıkmak, onlarla bu yolda yürümek ve bu süreci beraber inşa etmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Nesrin Topkapı hayatını yazdı

Nesrin Topkapı, Beyoğlu’nda Süslü Saksı Sokak’ta başlayan ve mesleğinde zirveye çıktığı, zaman zaman takılıp sendelediği hayatını ‘Nesrin Topkapı: Otobiyografi’ kitabında kaleme aldı.