Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Dünyanın En popüler Sosyal Medya Platformu X ve Yapay Zeka Algoritması Grok

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alan X’in yapay zeka algoritması Grok, dün akşam yaptığı paylaşımlarla şaşırttı ve insanlar Grok’un ne olduğunu merak etmeye başladı. Peki Grok neden herkese hakaret ediyor?

X’ten Resmi Açıklama Geldi

X, Grok tarafından yapılan paylaşımlara ilişkin resmi açıklamada bulundu:

  • Grok tarafından yapılan son paylaşımların farkında olduğumuzu ve uygunsuz içerikleri kaldırmak için aktif olarak çalıştığımızı belirtmek isteriz.
  • İçeriği fark etmemizin ardından, xAI Grok’un X platformunda nefret söylemlerini engellemek amacıyla önlemler aldı.
  • xAI, gerçeği arayan bir yapay zeka modeli eğitiyor ve X üzerindeki milyonlarca kullanıcı sayesinde modelin eğitimini geliştirebileceğimiz alanları hızla tespit edip güncelleyebiliyoruz.

Grok Neden Herkese Hakaret Ediyor?

Grok, bazı kullanıcılara küfürlü yanıtlar vermeye başladı ve bu durum gündemde yerini aldı. Grok şu anda üçüncü sürümü kullanıyor ve şirketin yakın bir zamanda dördüncü versiyonu yayına alması bekleniyor.

4 Temmuz’da yapılan güncellemede, Grok’un kanıtlara dayandığı ve doğru olduğu sürece “politik doğrucu olmayan bir dil” kullanmasına izin verileceği açıklanmıştı. Güncellemedeki bu değişimin sorunların kaynağı olduğu tahmin ediliyor.

Related Posts

Rekor denemesi için yelkenliyle Hopa’dan yola çıkan Başak Mireli, İskenderun’a ulaştı

Yelken sporcusu Başak Mireli, Artvin’den başladığı “Solo Türkiye Turu Rekoru” denemesini 15 gün 6 saat 41 dakika sonunda Hatay’ın İskenderun ilçesinde bitirdi ve 1500 deniz mili rotasını tek tamamlayan ilk kadın yelkenci oldu.

Microsoft’tan kritik uyarı: “Hemen güncelleyin”

Microsoft’un güvenlik, performans ve kararlılık açısından en güçlü işletim sistemi olarak lanse ettiği Windows 11, sonunda Windows 10 ile pazar payında başa baş geldi. Statcounter’ın Haziran sonu verilerine göre, her iki sistemin kullanımı arasında …

Kepler-725c isimli gezegen, biyolojik yaşam için uygun olabilir

Çin Bilimler Akademisi’nin son araştırmalarına göre, Kepler-725c adlı gezegen, sıvı suyun varlığıyla yaşam barındırma potansiyeline sahip olabilir. 2400 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegenin özellikleri, bilim dünyasında heyecan uyandırıyor.

Yapay zekanın halüsinasyon görmesi: Olmayan bilgileri sunuyor

Yapay zeka destekli sohbet robotları, hatalı veya var olmayan bilgileri “gerçekte varmışçasına” sunarak bir nevi “halüsinasyon görüyor”.

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.

Meta eski bir nükleer santrali canlandıracak

Bu stratejik hamle, santralin faaliyetlerini genişletmesine olanak tanırken, Meta’nın da yapay zeka destekli veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılayarak karbon ayak izini azaltma çabalarına önemli bir katkı sunacak. KAPANMAYA RAMAK KALA GELEN …