İstanbul’da deprem endişesi: Bazı vatandaşlar bu geceyi de dışarıda geçirdi

İstanbul’da geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı depremler, bazı İstanbul sakinlerini sokaklara itmeye devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntının yol açtığı panik sonrasında, önceki iki geceyi sokakta geçiren bazı insanlar, bu geceyi de dışarıda geçirmeyi tercih etti. Bahçelievler’deki Sanayi Caddesi yanındaki boş arazi ve Kuleli Parkı, geceyi dışarıda geçirmek isteyen insanlarla dolup taştı. Aileler çadır kurarken, bazıları arabalarında uyumayı tercih etti. Soğuğa karşı önlem olarak ateş yakıldı.

“KORKUYORUZ, ARTÇILAR DEVAM EDİYOR”

Geceyi dışarıda geçiren Muhammet Bilgin, “2 gecedir dışarıda kaldık. Korkuyoruz, artçı depremler devam ediyor. Evimizde ve binada çatlaklar var.” dedi. Mehmet Ecer ise, “Evde hafif çatlaklar oluştu, yan bina ile ayrışma yaşandı. Bu nedenle endişelendik.” dedi. Geçmişteki depremlerden etkilenen insanlar, artçı depremler sonrasında sokaklara çıkıyor.

Yabancı uyruklu Naif El Abesan, 12 yıldır Türkiye’de olduğunu ve deprem sonrası çocuklarıyla evlerine gitmek istemediklerini belirtti. Kızının korkusu nedeniyle okula gidemediğini ve ailecek çadır ve odunla geceyi geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

Ferdi Göçer ve ailesi, eski binalarda yaşadıkları için artçı depremlerden etkilenerek boş araziye geldiklerini dile getirdi. Şu anda araçlarında ve yerde yattıklarını belirten Göçer, çadırlarının olmadığını ve hava şartlarına bağlı olarak yağmur yağarsa eve döneceklerini söyledi.

Kuleli Parkı’nda kalan insanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım araçları tarafından sandviç ve meyve suyu dağıtıldı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Numan Kurtulmuş ile görüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündeminde ‘Terörsüz Türkiye’ süreci var.

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.

‘Meyhane ağzı’ diyerek hedef aldı… Erdoğan’dan Özgür Özel’e ‘seçim tarihi’ yanıtı: ‘Bu süreyi sonuna kadar kullanacağız’

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’in erken seçim çağrısına yanıt verdi, “Millet en son seçimde ülkeyi 5 yıl yönetme görevi verdi; bu süreyi sonuna kadar kullanacağız. Seçim 2028’de yapılacak Bay Özgür” dedi. “Süreç” mesajı da veren Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde olumlu haberler alacağız” diye konuştu. Erdoğan, operasyonlar üzerinden CHP’yi de hedef aldı.

Dervişoğlu’ndan AKP’li ‘Yeliz’e ağır sözler

Dervişoğlu, Cumhuriyet için ‘Kanlı Darbe’ ifadesini kullanan AKP’li Çamlı’ya sert sözlerle yüklendi.

15 Temmuz gazisi balkondan düşerek hayatını kaybetti

Beyoğlu’nda 15 Temmuz Gazisi Bünyamin Kozan, 5’inci kattaki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Kozan’ın cenazesi, Kasımpaşa Büyük Camii’nde ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Leman dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir için gözaltı kararı

Leman Dergisi hakkında yürütülen soruşturmada, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında gözaltı kararı verildi.