Spotify Türkiye için acele etmiyor

Spotify, Yapay Zekâ Destekli Çalma Listesi Özelliğini Dünya Geneline Sunuyor

Müzik akış platformu Spotify, son duyurusunda yapay zekâ destekli çalma listesi özelliğini Afrika, Asya, Avrupa ve Karayipler’e kadar olan 50’den fazla ülkeye kullanıma sunduğunu açıkladı.

Android ve iOS cihazlarında beta olarak sunulan bu yenilikçi özellik sayesinde, kullanıcılar yazdıkları komutlara göre özelleştirilmiş çalma listeleri oluşturabiliyorlar. Örneğin, “Beni motive edecek antrenman müzikleri” gibi bir komut verildiğinde, yapay zekâlı araç bu talebe uygun bir liste hazırlıyor.

Komutlar arasında müzik türü, dönemi, renkleri, emojileri ve hatta film karakterlerini belirtmek de mümkün. Spotify, bu özelliği ilk kez 2024 yılında Premium abonelerine Birleşik Krallık ve Avustralya’da sunmuştu. Daha sonra ABD, Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kullanıma açmıştı.

Yeni duyuru ile birlikte, bu özellik artık 50’den fazla ülkeye ulaşmış durumda. Bu ülkeler arasında Antigua ve Barbuda, Jamaika, Güney Afrika, Filipinler, Tanzanya gibi ülkeler de bulunuyor.

Önümüzdeki dönemde, Spotify’un yapay zekâ destekli çalma listesi özelliğinin Türkiye pazarına da giriş yapması merak konusu. Müzikseverler, bu yenilikçi özelliği heyecanla bekliyor olacaklar.

Related Posts

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Rekor denemesi için yelkenliyle Hopa’dan yola çıkan Başak Mireli, İskenderun’a ulaştı

Yelken sporcusu Başak Mireli, Artvin’den başladığı “Solo Türkiye Turu Rekoru” denemesini 15 gün 6 saat 41 dakika sonunda Hatay’ın İskenderun ilçesinde bitirdi ve 1500 deniz mili rotasını tek tamamlayan ilk kadın yelkenci oldu.

Microsoft’tan kritik uyarı: “Hemen güncelleyin”

Microsoft’un güvenlik, performans ve kararlılık açısından en güçlü işletim sistemi olarak lanse ettiği Windows 11, sonunda Windows 10 ile pazar payında başa baş geldi. Statcounter’ın Haziran sonu verilerine göre, her iki sistemin kullanımı arasında …

Kepler-725c isimli gezegen, biyolojik yaşam için uygun olabilir

Çin Bilimler Akademisi’nin son araştırmalarına göre, Kepler-725c adlı gezegen, sıvı suyun varlığıyla yaşam barındırma potansiyeline sahip olabilir. 2400 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegenin özellikleri, bilim dünyasında heyecan uyandırıyor.

Yapay zekanın halüsinasyon görmesi: Olmayan bilgileri sunuyor

Yapay zeka destekli sohbet robotları, hatalı veya var olmayan bilgileri “gerçekte varmışçasına” sunarak bir nevi “halüsinasyon görüyor”.

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.