‘Soyuz MS-26’ uzay aracı Dünya’ya döndü

Rusya’nın Soyuz MS-26 Uzay Aracı Mürettebatı Güvenli Bir Şekilde Dünya’ya Döndü

Rusya’nın Soyuz MS-26 uzay aracının mürettebatıyla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan emniyetli bir şekilde Dünya’ya döndüğü bildirildi. Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos’un internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Roscosmos kozmonotları Aleksey Ovçinin ve Ivan Wagner ile NASA astronotu Donald Pettit’i taşıyan iniş modülü, Moskova saatiyle 04.20’de Kazakistan’ın orta kesimindeki Jezkazgan kentinin yakınlarına indi.

Yapılan açıklamada, Soyuz MS-26’nın dönüş için önce uzay istasyonunun Rusya’ya ait bölümü olan Rassvet modülünden ayrıldığı belirtilerek, yörüngeden çıkma ve iniş operasyonlarının planlandığı gibi gerçekleştiği aktarıldı.

Eylül 2024’te istasyona giden mürettebat, 43 uygulamalı bilim deneyini gerçekleştirdi, bir uzay yürüyüşü yaptı ve bir mürettebatlı uzay aracı ile iki kargo uzay aracının kenetlenmesine katıldı.

Görev kapsamında Aleksey Ovçinin üçüncü, Ivan Wagner ikinci ve NASA astronotu Donald Pettit ise dördüncü uzay uçuşunu gerçekleştirdi.

Related Posts

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Rekor denemesi için yelkenliyle Hopa’dan yola çıkan Başak Mireli, İskenderun’a ulaştı

Yelken sporcusu Başak Mireli, Artvin’den başladığı “Solo Türkiye Turu Rekoru” denemesini 15 gün 6 saat 41 dakika sonunda Hatay’ın İskenderun ilçesinde bitirdi ve 1500 deniz mili rotasını tek tamamlayan ilk kadın yelkenci oldu.

Microsoft’tan kritik uyarı: “Hemen güncelleyin”

Microsoft’un güvenlik, performans ve kararlılık açısından en güçlü işletim sistemi olarak lanse ettiği Windows 11, sonunda Windows 10 ile pazar payında başa baş geldi. Statcounter’ın Haziran sonu verilerine göre, her iki sistemin kullanımı arasında …

Kepler-725c isimli gezegen, biyolojik yaşam için uygun olabilir

Çin Bilimler Akademisi’nin son araştırmalarına göre, Kepler-725c adlı gezegen, sıvı suyun varlığıyla yaşam barındırma potansiyeline sahip olabilir. 2400 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegenin özellikleri, bilim dünyasında heyecan uyandırıyor.

Yapay zekanın halüsinasyon görmesi: Olmayan bilgileri sunuyor

Yapay zeka destekli sohbet robotları, hatalı veya var olmayan bilgileri “gerçekte varmışçasına” sunarak bir nevi “halüsinasyon görüyor”.

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.