Samsung’un üçe katlanan telefonu hakkında yeni bilgiler geldi

Samsung’un Yeni Katlanabilir Telefonuyla İlgili Detaylar Ortaya Çıktı

Teknoloji devi Samsung’un, ekranı üçe katlanabilen yenilikçi bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak bu iddialı cihazın bazı teknik özelliklerine dair ortaya çıkan ilk bilgiler, özellikle hızlı şarj ve kamera teknolojisi konusunda beklentileri karşılamayabilir.

Güvenilir bir sektör kaynağından sızdırılan bilgilere göre, merakla beklenen üçe katlanan telefonun yalnızca 25W şarj hızını destekleyeceği iddia ediliyor.

Gerçek şarj hızının daha da düşük olabileceği, ancak Samsung’un pazarlama materyallerinde 25W olarak belirteceği öngörülüyor.

Yavaş Şarj Hızı Eleştirileri

Samsung, yavaş şarj hızları nedeniyle uzun süredir teknoloji meraklılarının eleştirilerine maruz kalıyor. Şirketin en güncel amiral gemisi olan Galaxy S25 Ultra’nın bile yalnızca 45W şarj desteği sunması, rakiplerinin gerisinde kaldığını gösteriyor.

Özellikle Çinli üreticiler, daha yüksek hızlarda şarj teknolojileri sunarken, Samsung’un geride kaldığı belirtiliyor. Xiaomi’nin 90W kablolu ve 80W kablosuz şarj desteği gibi özellikler sunması dikkat çekiyor.

Ayrıca, Çinli markaların daha büyük batarya kapasiteleriyle gelen modellerinin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kamera özelliklerine gelirsek, yeni telefonun ekran altı kamera teknolojisini kullanmayabileceği söylentiler arasında. Ancak, ekran altı kameraların görüntü kalitesi açısından daha az performans gösterdiği belirtiliyor.

Samsung’un daha iyi fotoğraf çekme deneyimi sunmak için bu teknolojiyi kullanmama ihtimali üzerinde duruluyor.

Tahmini Fiyat ve Satış Stratejisi

Samsung’un, katlanabilir telefonu için yüksek bir fiyat belirlediği ve sınırlı sayıda üretim yapmayı planladığı iddia ediliyor. Beklenen maliyetin 2 bin doların üzerinde olması, telefonun sınırlı sayıda pazara sunulacağını gösteriyor.

İlk etapta Güney Kore’de piyasaya sürülmesi beklenen telefonun, daha sonra yalnızca belirli büyük pazarlarda satılacağı düşünülüyor.

Related Posts

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.