Lübnan basını: Esad ailesinden 2 kişi gözaltına alındı

Beşar Esad’ın Kuzeni Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda Gözaltına Alındı

Beşar Esad’ın kuzeni Dureyd Esad’ın eşi ve kızının Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyuruldu.

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, söz konusu kişilerin sahte Suriye pasaportuyla Lübnan’dan çıkmaya çalıştığı için gözaltına alındığı bildirildi.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’ın oğlu olan Dureyd’in ailesinin daha önce de Lübnan’da mı ikamet ettiği yoksa Esad yönetiminin devrilmesinin ardından mı Lübnan’a geldiği bilinmiyor.

Konuya ilişkin Lübnan makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Fransa’da 2021’de yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarının yasa dışı kullanımından suçlu bulunan Rıfat Esad 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suriye basınında çıkan haberlerde 2021’de Beşar Esad’ın af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

CHP’li Erhan Erdem, Ferdi Zeyrek’in yaşadığı kazanın ayrıntılarını anlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Erdem, dün evinde elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Başkanı Ferdi Zeyrek’in yaşadığı talihsiz kazanın ayrıntılarını anlattı.

Huzurevinde yangın: 1 ölü 19 yaralı

Bölgedeki yetkililerin açıkladığına göre İspanya’nın güneydoğusunda bulunan Zaragoza şehrinde bir huzurevinde çıkan yangında 93 yaşındaki bir adam yaşamını yitirdi. 19 kişi yaralandı. Huzurevinin zemin katında gece saatlerinde çıkan yangında 93 …

Ekrem İmamoğlu’ndan Ferdi Zeyrek mesajı: “Senin gibi iyi ve güçlü bir insanın hızla iyileşip hizmetlerine devam edeceğine inanıyorum’

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, hastanede yoğun bakımda tedavisi devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti. İmamoğlu, “Allah’ım seni korusun Ferdi Başkanım, senin gibi iyi ve güçlü bir insanın hızla iyileşip hizmetlerine devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Macron’dan dikkat çeken ziyaret kararı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 15 Haziran’da Grönland’ı ziyaret edeceği bildirildi.

Rus Wagner grubu, Afrika’da zafer ilan etti: Paralı askerler Mali’den çekildi

Rus paralı asker grubu Wagner, 3 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Mali’den çekildiğini duyurdu. Wagner, Mali’deki operasyonlarını Rusya destekli Africa Corps’a (Afrika Kolordusu) bıraktığını belirtti.

DEM Parti’ye ilk bayram ziyareti MHP’den

DEM Parti’ye ilk bayram ziyareti MHP’den