Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Evdenfirar

Evdenfirar haber portalı ve güncel içerikler

Evdenfirar

Evdenfirar haber portalı ve güncel içerikler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Haber

Manisa’da Kadınlar Kaynak Eğitimi Alarak Çelik İşlemeye Başlıyor

By Onur Yıldız
17 Mayıs 2026 1 Min Read
Manisa’da Kadınlar Kaynak Eğitimi Alarak Çelik İşlemeye Başlıyor için yorumlar kapalı

Manisa’da tarihi bir adım atıldı; yaklaşık 20 kadın, Elginkan Vakfı bünyesinde kaynak eğitimi alarak çeliğe şekil vermeye hazırlanıyor. 6 hafta sürecek olan bu eğitim programı, teorik ve pratik derslerin birleşimi ile kadın kaynakçı adaylarını profesyonel ustalar haline getirmeyi amaçlıyor. Eğitimlerin başlangıcında iş sağlığı ve güvenliği konuları üzerinde duruldu.

PROJEDEN KADINLARA KAPSAMLI DESTEK

Bu proje, kadınları yalnızca teknik becerilerle donatmakla kalmayıp, aynı zamanda onları iş dünyasına hazırlamak için sosyal ve finansal destek de sunuyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek. Ayrıca, özgüven, iş disiplini, takım çalışması ve iletişim gibi konularda mentörlük hizmetleri sunulacak. Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğiyle bütçe yönetimi ve finansal planlama üzerine eğitimler düzenlenecek. Kursiyerler, Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki tesisleri ziyaret ederek sektör temsilcileriyle direkt iş görüşmeleri yapma fırsatı yakalayacak.

“Kadınlar İstediğinde Her Şeyi Başarır”

TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Emel Uslu, projenin sadece meslek edindirme kursu olmadığını vurgulayarak, “Amacımız kendi ayakları üzerinde durabilen, ekonomik özgürlüğünü kazanmış güçlü kadınlar yetiştirmektir. Kadınlar sadece evde değil; fabrikada, üretimde, teknolojide ve sanayide de olmalıdır. Bugün çok güçlü bir mesaj veriyoruz; kadın isterse kaynak da yapar, çeliğe de şekil verir, geleceğe de yön verir.” ifadelerini kullandı.

İstihdam İçin İş Birliği

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’ın destekleriyle hayata geçirilen bu proje, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kadınların istihdama kazandırılmasını hedefliyor. Sanayi kenti Manisa’da kadınların “Ben de varım” dediği bu girişim, kadınların üretimde aktif rol almasının önündeki engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Author

Onur Yıldız

Follow Me
Other Articles
Previous

Narkotik Köpeği sayesinde 20 Kilogram Sentetik Uyuşturucu Yakalandı

Next

AKP Gençlik Şöleni’nde Tartışmalı Görüntüler: ‘Dindar Nesil’ Üzerine Yorumlar

SON YAZILAR

  • YENİ Parti Eskişehir’de resmen kuruldu: Talat Yalaz’dan ‘kale’ vurgusu
  • AMD Radeon RX 9050 Performansı ile Üzdü
  • Haziran ayı dış ticaret karnesi belli oldu: Türkiye’nin en çok ticaret yaptığı ülkeler hangileri?
  • Yollara sünger döşemeye başladır
  • TBMM’de muhalefetten ‘eğitim’ tepkisi: ‘Gençlerimize en büyük kötülüğü eğitim politikanızla yaptınız’
  • ABD’nin füze savunma stokları alarm veriyor: İran savaşı Patriot ve THAAD’ları eritti
  • Bodrum katını yeniliyordu, ipi çekti! 2,4 milyon dolarlık altın hazinesi buldu
  • IBAN ve hesap bilgilerini kullandıranlar dikkat: Emniyet’ten önemli uyarı
  • Trump’ın tazminat planına İran’dan boğaz resti: Ödeme alan gemiler geçemeyecek
  • Doruk Madencilik işçileri tarih verdi: Gelişme olmazsa farklı aksiyonlar alacağız

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.035)
  • Ekonomi (101)
  • Haber (373)
  • Sağlık (96)
  • Teknoloji (56)
Copyright 2026 — Evdenfirar. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al