“2023 yılında bitkisel üretimde 139 milyon ton ile rekor kırıldı”

BM, 2025’i Uluslararası Kooperatifler Yılı İlan Etti!

Küresel düzeyde kooperatif işletmelere verilen önem giderek artıyor. Ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerine ulaşmada kooperatiflerin rolü göz önünde bulundurularak, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2025 yılı “Uluslararası Kooperatifler Yılı” ilan edildi.

TOBB’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Kooperatifler Yılı Açılış Töreni’ne Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katıldı.

“139 Milyon Tonla 2023 Bitkisel Üretim Rekoru Kırıldı!”

Bakan Yumaklı, yaptığı konuşmada tarımsal üretime katkı sağlayan çiftçilere ve kooperatiflere teşekkür ederek, “Cumhuriyet tarihinin bitkisel üretim rekoru 2023 yılında kırıldı ve 139 milyon tonla zirveye ulaşıldı. Bu, son 22 yılda yüzde 42’lik bir artış demek. Bu başarı sadece Türkiye için değil, Avrupa’da tarımsal hasıla açısından birinci, dünya genelinde ise ilk 10 ülkeden biri olmamıza olanak sağlıyor” dedi.

“2024 İhracat Rakamı 32 Milyar Doların Üzerinde Olacak!”

Bakan Yumaklı, Türkiye’nin tarımsal alt yapısını güçlendirmek için ihracat rekorları kırdıklarını belirterek, “Önceki yıl 31 milyar dolar olan rakamı aştık. 2024 rakamlarının açıklanmasından sonra bu rakamın 32 milyar doların üzerine çıkacağını umuyoruz” şeklinde değerlendirme yaptı.

“Türkiye’de 11 Bin Tarımsal Kooperatif Faaliyet Gösteriyor!”

Bakan Yumaklı, kooperatiflerin altyapısını güçlendirmeyi ve üreticilere daha iyi hizmet sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Yaklaşık 11 bin tarımsal kooperatif mevcut. Bu kooperatiflerin sınıflandırılması için bir çalışma başlattık. 249 başvuru arasından 105 kurumu birinci derecede tarımsal örgüt olarak seçtik”.

“Kooperatiflere Ek Destekler Verilecek!”

Bakan Yumaklı, yaptığı konuşmada, güçlü kurumsal yapıya sahip kooperatiflere ek destekler sağlayacaklarını belirterek, “Kooperatiflere daha fazla destek ve olumlu ayrımcılık yaparak, sürdürülebilir yapılar oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Perşembe Günü “Tarım Orman” Şurası Gerçekleştirilecek!

Bakan Yumaklı, Perşembe günü yapılacak olan “Tarım Orman” şurasının, sektörden yaklaşık bin 300 katılımcı ile son derece kapsamlı bir etkinlik olacağını belirtti.

Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı Üzerinde Çalışılıyor!

Bakan Yumaklı, ilgili bakanlıklarla birlikte 2025 için hazırlanan ‘Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’ ile kooperatiflerin daha güçlü ve verimli çalışmalar yürüteceğine inandıklarını ifade etti.

Related Posts

Hindistan’da Türkiye’yi şok edecek karar: Ermenistan havaya uçacak

Hindistan ve Pakistan arasında artan gerilimin ve yaşanan çatışmaların ışığında Hindistan’da Türkiye ve Azerbaycan’ın boykot edilmesi çağrıları yükseliyor. Aynı zamanda alternatif olarak Ermenistan ve Yunanistan markalarına destek verilmesi şeklinde …

Borsa güne yatay başladı – 9 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne sınırlı bir yükselişle başladı. Bankacılık endeksi değer kazanırken holding hisseleri geriledi. Yatırımcılar yurt içi sanayi üretimi ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey’in açıklamalarına odaklandı.

Dolar günler sonra sert yükselişe geçti

Döviz piyasalarında haftanın son işlem gününde sert yükselişler yaşanıyor. Dolar/TL kuru 38,73 seviyesinde bulunurken, Euro/TL ise 43,58 seviyesinde hareketleniyor.

Gram altın düşüyor

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Tarihi rekorları kırdıktan sonra geçen iki haftayı düşüşle geçiren altın, yatırımcısını düşündürdü. Altın yeni haftaya yüksek girdi ancak …

Türkiye’deki 47 yıllık fabrikanın makinelerini hurdacıya sattılar. 255 çalışanı işsiz kalma korkusu sardı

Bilecik’te 47 yıllık Accuride Wheels fabrikası, 400’e yakın makinesini hurda fiyatına sattı. 255 işçinin işsizlik tehdidiyle karşı karşıya olduğu fabrikada, sendika tasfiyeye karşı iş güvencesi talep ediyor. Bilecik’te 1978’den beri otomotiv …

Boş şeylerle tıka basa dolu!

Hepimizin elinin altındaki dijital belleklerin belli bir kapasitesi var, o kapasitenin izin verdiği ölçüde veri depolayabiliyorlar. İnsan belleği de bundan farklı değil; bizim de belleklerimizin bir sınırı, bir dolma noktası var. Saklamaya değer şeyleri belleğimize kabul etmek, değmeyenleri geri çevirmek bu yüzden önemli. Aksi halde önemsiz şeyler önemlilere ayırmamız gereken yerleri dolduruyor ve belki de hayati bilgilerden, tecrübelerden, hatıralardan mahrum bırakıyor. Bir önceki günümüzün seyrini

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir